Tuesday, September 20, 2011

HUG Yourself....


Give Yourself a HugThere is a scientific explanation for the seemingly magical qualities of a hug that researchers uncovered. Each time we hug, we increase the level of oxytocin in the blood.


A daily dose of oxytocin from hugging can help protect us from heart disease.


 Give Yourself a Hug               


Rhomboid Rattling and Posturing

The rhomboids are the very thin muscles located in your upper back between the shoulder blades. Since the rhomboids connect the shoulder blade (or scapula) to the spinal column, the relatively small muscles are responsible for a heavy burden that includes pulling your shoulders back for correct posture. 

Weakness or tightness (or both) in the rhomboids 
not only causes bad posture, but also eventually leads to  back pain.

Daily stretching is the first step for stronger, looser rhomboids and eventually a healthier, stronger and potentially pain free back. 

One simple stretch entails holding your left tricep with your right hand and pulling your left arm across the front of your body so, in effect, you hug yourself. Repeat the stretch on the opposite side. If you want a dynamic stretch for the rhomboids try swinging your arms open and closed and try to touch your shoulder blades with your fingers each time you make the closing motion (THAT WOULD BE A HUG!)

Keeping in "synch"   with my "soap box preaching" on 
BALANCING our lives 
Physically, Mentally & Spiritually...

 You answer these questions:

Do you enjoy giving hugs?

Do you enjoy receiving hugs?

Hummmmm......  Question number 3
     Have you ever given a hug to some one who feels like a "Mannequin"?

Hugging can be quiet intimate.... so when someone resist a hug there is a message! 

But the "Therapy of a Hug" is so complex and deep and profound.

                    If you need a hug (and I bet you do!)  
GIVE YOURSELF A HUG.

I know it sounds weird, but try it.   Really hug yourself and tell yourself  "I care about me"

wow..... do you?  Do you really care about yourself?  
Then take a moment to think about all the "good things" you do for YOURSELF.  

Like....  Eating healthy life giving foods (or not)

Like....  Walking or Exercising or indulge in a sport activity OUTSIDE in the Sunshine! 
 
Like..... Telling yourself  Positive affirmations throughout the day  complimenting yourself in your accomplishments, giving yourself a BREAK when you mess up!  Forgiving yourself ... 

SAY three nice things about yourself.... Come on you can think of 3 things!

Seriously,  you should be your best friend and your own cheerleader! 

It's ok.... HUG YOURSELF!   (ok, really don't do it in public... seriously, that's weird)But Try it... You may do it more often when your sad or 
WANTING TO EAT CHIPS AT  11 o'clock at NIGHT!   

Stop and Say... 
"it's ok, I don't want to eat...I just need a hug... and I'm going to give myself one".

Ok,  GOOD NIGHT... it's now 11:48 pm  the Chips are gone and I'm going to bed.


CIAO! and Salute....To Your Health and Wellness

PS
a picture worth a million words
1

Give all your worries and cares to God for,

                   he cares about you!

1 Peter 5:7

  
 

1 comment:

  1. Bếp từ Nhật nội địa (https://hangcaocap.org/p/bep-tu-nhat-noi-dia.html) có thể được nhập về Việt Nam thông qua đường xách tay hoặc nhiều người nước ta sang đó đánh hàng về nên chất lượng không được kiểm soát, không rõ xuất xứ, đa phần đều đã qua sử dụng, không có công ty đứng ra chịu trách nhiệm bảo hành nên việc sử dụng được lâu dài hay không vẫn luôn là vấn đề “hên xui”. Hơn nữa, thời tiết Nhật khô lạnh trong khi ở Việt Nam khí hậu ẩm ướt do đó các linh kiện trong bếp sẽ dễ bị hỏng hóc.
    Nồi cơm điện Hitachi hàng nội địa nhật (http://muahangamazon.net/noi-com-dien-noi-dia-nhat.html) gia nhập thị trường Hà Nội và Hải Phòng là khá sớm, các sản phẩm được phân phối tốt từ thiết kế, kiểu dáng cho đến chất lượng, tính năng, vì vậy dù giá thành cao hơn các loại nồi cơm khác, người Việt vẫn chọn mua để sử dụng trong gia đình của mình.
    Phương pháp này được những gia đình mới xây nhà hoặc chuyển nhà áp dụng. (http://dichvushiphangmy.com/kinh-nghiem-mua-do-gia-dung-noi-dia-nhat.html) Mua đồng bộ các sản phẩm cùng một lúc bạn sẽ tiết kiệm được một lượng tiền không nhỏ nhờ giảm giá và chiết khấu phần trăm. Vì là mua số lượng lớn nên bạn cần tham khảo thật kỹ nơi bán hàng, chế độ bảo hành, chất lượng sản phẩm, trước khi mua sản phẩm đó về nhà.
    Nhật bản là nước tiên phong trong việc phát triển nền công nghệ và khoa học tiên tiến, người Nhật Bản sản xuất ra sản phẩm mang thương hiệu “Made in Japan”- đó không chỉ là thông tin xuất xứ mà còn là niềm tự hào của người dân Nhật, là uy tín và sự tự trọng của mỗi Doanh nghiệp Nhật Bản (http://mayduavong.me/hang-nhat-noi-dia/) khi sản xuất ra bất kì một sản phẩm được người dân tin dùng trên thị trường.

    ReplyDelete